
Jeg er ikke helt sikker på, hvad det danske navn for disse vilde bær er, men på latin hedder de Malus hupehensis – (Pamp.) Rehder. Det er bær, som jeg samlede her til efteråret før det begyndte at blive rigtig vinter.

ADVARSEL: Frøene (og muligvis også bladene) af frugten indeholder toksinet “hydrogencyanid”. Dette toksin kan kun indtages i meget små mængder (f.eks. findes det i mandler i små mængder), da det kan forårsage åndedrætssvigt. (https://pfaf.org/user/Plant.aspx?LatinName=Malus+hupehensis)
Jeg har ikke været i stand til at finde nogen data på den faktiske mængde toksin i hver frugt. Men det siges at være spiseligt, hvis det er kogt (https://pfaf.org/user/Plant.aspx?LatinName=Malus+hupehensis). Bladene kan også bruges i te.
Dette er grunden til, at jeg ikke blander frugten og i stedet koger dem hele.
Jeg har spist noget af marmeladen oven på brødet, og jeg følte ikke noget.
Marmeladen er sød med en let bitter eftersmag. Og jeg ville tro, at det er meget godt oven på kød eller som sødme i en gryderet.


Kinesiske krabbeæbler gel
Ingredienser
- 1 kg Kinesiske krabbeæbler
- 600 g sukker
- 5 dl vand
- 40 g agar agar omkring 8 tsk
Sådan gør du
- Skyl de kinesiske krabbeæbler
- Bland de kinesiske krabbeæbler, sukker, og vand i en gryde og lad det koge i 45 minutter ved medium varme, indtil bærrene er møre
- Kom marmeladen gennem en si, presse ikke bærrene igennem den – dette vil resultere i en meget bitter syltetøj. Du bør ende med ca. 1,5 dl væske
- Læg syltetøjet tilbage i gryden og pisk agar agaren i
- Kog ved høj temperatur, indtil marmeladen begynder at tykne
- Hæld marmeladen i en krukke og luk den med det samme
- Lad det køle af inden brug