I løbet af efteråret har jeg afholdt et par kreative workshops sammen med 3 andre studerende. Jeg var ansvarlig for forfriskningerne i alle 5 workshops. Dette blog indlæg er en samling af den viden og erfaring som jeg har gjort mig ift. hvad der fungerer og ikke fungerer som forfriskninger. Mennesker overalt i verden vil have forskellige præferencer med hensyn til smag og konsistens, og det er derfor værd at nævne, at dette er baseret på workshops i Danmark.
Workshopperne blev designet til at indsamle viden og holdninger fra forskellige bruger segmenter ifm. udvikling af en løsning til den stigende forskel mellem den yngre og ældre genneration’s holdninger, politiske overbevisning, viden, færdigheder, etc. Workshops’ne var kun 1,5 timer lange med to pauser på kun 5 minutter hver. Vi kendte ikke deltagerne særlig godt. Derfor var det nødvendigt at forfriskningerne var:
- Hurtige og lette at spise
- Forfriskende og ikke søvndyssende (ikke for meget sukker eller for tunge retter)
- Indeholder så få allergener som muligt
En af erfaringer har været at det var en fordel at medbringe sunde snacks til begyndelsen af workshoppen for at gøre deltagerne friskere og derefter afslutte workshoppen med en mere sukkerholdige og tunge snacks som en “belønning” for deltagernes hårde arbejde. Dette skal dog muligvis justeres afhængigt af deltagerne – ikke alle bryder sig om en grøn juice eller en daddelkugle.
Resten af blog indlægget er delt op i tre dele: Forfriskninger før workshoppen starter, under workshoppen og i pauserne.
Pre-workshop forfriskninger
Server grøn juice (hjemmelavet eller købt) eller andre lette forfriskninger før workshoppen begynder for at give et godt førstehåndsindtryk og sørg for at dine deltagere har noget at lave mens de venter.
Her er nogle forslag til, hvad du skal komme i din grønne juice:
- Meget grøn: Gulerødder (hovedingrediens), grønkål, spinat, æbler og ingefær
- Grøn, men sød: Æbler (hovedingrediens), spinat, gulerødder og ingefær
- Sød: Appelsiner (hovedingrediens), æbler og gulerødder
Kom juicen i små kopper (evt. dekoreret med et par blade af citronmelisse ovenpå).
Forfriskninger under workshoppen
Det er et must at tilbyde vand. Placer det et sted, hvor deltagerne har adgang til det under workshoppen, f.eks. på bordene. Pep dit vand med f.eks. skiver af citron, mynte, jordbær og / eller skiver agurk i en glaskaraffel.
Det anbefales også at tilbyde kaffe eller te, hvis det er muligt.
En anden mulighed er at servere en kop limonade, som er lidt mere sukkerholdig end vand eller te. Nedenfor er en opskrift på hjemmelavet limonade.
Husk at medbringe kopper og glas til alle!
Forfriskninger i pauserne
De fleste workshops har en eller flere pauser. I løbet af pausen kan deltagerne få frisk luft, ryge en cigaret, gå på toilettet og generelt få et hvil. Dette er en god mulighed for at sikre, at deltaernes energiniveau holdes højt. Sæt derfor kaffe, te osv. ud i pauserne.
Lav eller køb snacks til pauserne for at sikre, at deltagerne ikke bliver sultne eller løber tør for energi. Husk, at snacksne skal være små og nemme at spise (det bør ikke være nødvendigt at bruge service!). Snacks sørger også for, at deltagerne har noget at lave i pauserne. Alternativt kan der også sættes snacks ud ved begyndelsen af workshoppen, så deltagerne altid har adgang til dem – dette giver bedre mening ved lange workshops, hvor deltagerne har tid til at spise under aktiviteterne.
Sørg for, at der tilbydes lette snacks i de første pauser (hvis workshoppen har mere end én pause). En let og hurtig forfriskning er smoothies. Disse er også meget nemme og hurtige at lave: Blend en masse bær sammen med banan og plantebaseret mælk og voila!
Hvis du mangler en opskrift, kan jeg anbefale denne (jeg har brugt den til en af mine egne workshops, og deltagerne elskede den!):
Små snacks kan også være f.eks. dadlekugler. Disse er nemme at lave og kan fyldes med alle mulige ting. Her er en opskrift (du behøver ikke bruge tid på at dekorere dem). Vær opmærksom på, at opskriften indeholder både mandler og hasselnødder, som du kan erstatte med mel:
Et eksempel på en tungere snack, der kan serveres i slutningen af workshoppen, er småkager eller chokoladebarer. Disse er hurtige og nemme at lave. Eksempler kan være hasselnødesmåkager eller hjemmelavede snickers. Vær opmærksom på, at disse indeholder nødder, så sørg for, at dine deltagere ikke har nogen allergi eller serverer to typer snacks.